Четирима състезатели от Федерация Българско Карате Шинкиокушинкай заминават днес за японската столица Токио, където ще участват в 10-то световно първенство в отворена категория (без категории) на WKO.

Състезанието, което се провежда на четири години и събира най-добрите бойци от целия свят, е на 22 и 23 октомври. Четиримата състезатели са: Васил Вангелов, Николай Вършилов, Айхан Мехмедов и звездата на българското карате – двукратния световен и деветкратен европейски шампион Валери Димитров.

Българската делегация се води от президента на ФБКШ Светлозар Велчев, а старши-треньор на отбора е техническия директор Шихан Георги Попов.

“Важно е да дадем всичко от себе си. Резултатът не е най-важното нещо, а пътят, по който си го постигнал”, коментира преди заминаването Валери Димитров.

След приключване на шампионата, състезателите и инструкторите от българската група ще вземат участие в международния технически лагер-семинар в планината Фуджи, където ще повишат своята квалификация. Главен инструктор на семинара ще бъде президента на Световната Карате Организация (WKO) Шихан Кенджи Мидори.