В Япония продължава подготовката на инструкторите на Българската карате киокушин федерация. В Тамагава (област Фукушима, на 300 км от Токио) се проведе треньорски семинар, воден лично от канчо Хатсуо Рояма – шеф на Световната централа по киокушин-кан. Новината съобщава chernomore.bg.

От Георги Василев от варненския клуб ТИМ разбрахме, че в момента делегацията ни вече се подготвя в столицата на Япония.

“В първия ден направихме общо 5 часа тренировки, във втория 8 часа, а в третия 3 часа – каза ни от Страната на изгряващото слънце Жоро. – След това се проведе дан тест, в който ние не участвахме, защото съвсем скоро имаше подобен изпит в България. Във втория ден японците бяха възхитени от обилния сняг който падна и ни изкараха на снега да потренираме. Боси и голи до кръста в снега направихме кихон и после отборен бой със снежни топки. Освен заниманията по кихон, ката и техники за спаринг отработвахме и техники за бой с ръце в главата за стила на киокушин-кан – шинкен-шобо.”

Общо 17 представители на единствената лицензирана от Министерството на младежта и спорта централа в най-твърдия стил са в Страната на изгряващото слънце. Сред имената в групата се откроява присъствието на сенсеите Николай Рачев, Асен Асенов, Живко Андреев (пом.-треньор на националите), както и варненците Георги Василев и Божидар Божков.

Тренировките протекоха под ръководството на канчо Рояма, шихан Оказаки, шихан Ишиджима, фукоканчо Хирошиге и още доста японски инструктори. Сенсей Сун-Ли (специалист по енергетика на човешкото тяло) води подготовката по иккен.

Варненци са добре запознати с канчо Хатсуо Рояма и колегите му от миналогодишния Международен летен лагер на БККФ в Камчия и проведеното през октомври в зала “Конгресна” на ДКС европейско първенство. Тези големи майстори бяха в изпитната комисия на централата ни.

Новината съобщава chernomore.bg.